Monochrome look kleur en kleding

monochrome look samen in jouw kleuren kleding?

Hoe stel je een monochrome look samen in jouw kleur en kleding?

Monochrome look kleur en kleding: op zich is het heel eenvoudig om een monochrome look samen te stellen, maar wil je die jaren-2022-kwinkslag eroverheen leggen, houd dan een paar dingen in gedachten:

Wees je ervan bewust dat als je je in één enkel kleur kleedt – zeker als dat een felle kleur is – je ‘hard bij de buitenwereld binnenkomt’. Ga daarom voor items met een minimalistische uitstraling.

Weet dat lijnen en proporties door het gebrek aan kleurverschillen extra benadrukt worden. Ga voor moderne snitten, oversized is beter dan (te) strak, of items met een tailoring uitstraling.

Monochrome look zichtbaar in jouw kleuren kleding?

Monochrome kleur kan ook in een lange jurk een inspirerende aanwezige zijn.

Ga voor weinig of geen accessoires. Je kleur spreekt voor zich.

Kies je tas en schoenen in dezelfde kleur als je look of kies voor één van beide een afwijkende kleur. Een voorbeeld? Een roze broekpak, met roze tas en met groene schoenen.

Speel met materialen en texturen. Glansmaterialen bijvoorbeeld mag je met matte materialen combineren. Zijde en satijn zijn op dit moment een trend.

Geen fan van felle kleuren? Ga dan voor een total white look of een zachte pastel.

Je kunt de kleur van je look eenvoudig doortrekken in je make-up met een eyeliner in dezelfde kleur als je outfit.

Monochrome looks in kleur en kleding zijn echt iets om mee te experimenteren.

Trek je kledingkast open en zoek naar kleding items in dezelfde kleurnuance. Wie weet wat voor een inspirerende looks dat oplevert. En wil je deskundig advies: schakel mijn hulp in!

Bron Trendystyle