Kleurenanalyse-het gaat om de kleurtint! Kleur en Mens

Kleurenanalyse-het gaat om de kleurtint! Kleur en Mens

Kleurenanalyse-het gaat om de kleurtint! Kleur en Mens

Je kunt alle kleuren dragen! Om er goed uit te zien is het interessant te weten welke kleurkenmerken jou doen stralen.

 

3 aspecten/kleurkenmerken:

 

1.lichte-donkere kleuren

Iedere kleur is als een grijstint te typeren, variërend van licht tot donker. Rood heeft vele tinten: bv licht rood (pastel roze), donkerrood (bordeaux) en allerlei tinten rood daar tussenin. Op dezelfde manier kun je naar mensen kijken. Wij hebben licht, midden of donker kleuren wat onze huid, haar en ogen.

 

2.helder-gedempt (mat)

Heldere kleuren:zuivere primaire kleuren (rood,geel,blauw)+ secondaire kleuren (groen, violet,oranje). Een kleur is gedempter naarmate er meer gemengd is om tot de eindkleur te komen. Ook deze verdeling geldt voor mensen. Is er veel contrast in het gezicht,dan staan vermoedelijk de heldere kleuren mooier. Daarentegen weinig contrast in je uiterlijk, dan staan mogelijk juist de gedempte kleuren je fantastisch.

 

3.ondertoon warm en/of koel. Een warme kleur heeft een gele/oranje ondertoon. Een koele kleur koel een blauwe ondertoon. Zalmroze: gele ondertoon, oudroze blauwe ondertoon. Smaragdgroen koel / beige olijfgroen warm. Ook dit onderscheid in blauwe en gele ondertonen vind je terug in je haar-, huid- en oogkleur. Dit kleuraspect is het moeilijkste te zien.

 

Wanneer je de juiste combinatie kleurkenmerken draagt, ontstaat er rust in het gezicht: jij bent zichtbaar! Jij bent het doel: kleding is het middel. Kleurenanalyse-het gaat om de kleurtint! Kleur je Mens