Lievelingskleur dat ben jij!

lievelingskleurLievelingskleur ben jij!

Wat is jouw lievelingskleur – nu en welke vroeger (gisteren of 1 jaar of -tig jaren geleden)?

Wat voel je – beleef in je in hoofd en hart?

Kleur kan je bij maken, verwonderen, emotioneel raken. Met kleur beken je kleur, je geeft een kijkje in wie je bent; je persoonlijkheid.

Kleurkennis is zelfkennis

Kleuren vertellen een verhaal – over jou!  Kleur praat met je.

En dan ineens komt er een kleur in de mode waar je onbewust al jaren naar uitgekeken hebt. Jarenlang was ik onbewust op zoek naar bordeaux rood: de kleur van een heerlijke rode franse wijn, de kleur van pluche, de kleur van ontspannend genieten. En toen vorig jaar die kleur volop in de winkel kwam te hangen, voelde ik een golf van opwinding, van thuiskomen bij mezelf, ‘nu-ik’. Want dat is de kleur die volledig aansluit bij mijn huidige levensfase.

lievelingskleur

lievelingskleur

 

 

 

kleurencirkelEn toen realiseerde ik mij dat mijn lievelingskleur in mijn ‘jongere’ jaren groen was!

Helemaal mij & jij

Vaak zijn kledingstukken iets met een bijzonder detail of in de -lievelings-kleur.  Omdat je het zo leuk vindt, zou je kunnen zeggen dat het een spiegel is van wie je nu bent: de uitstraling, de kleur en de uitstraling zijn “helemaal jij”! Een perfect twin-set.

Mijn huidige ik ‘zijn’, is geen sprong in het diepe!

Maar wij mensen veranderen iedere dag. Elke dag heb ik iets geleerd, werd ik uitgedaagd, heb ik mij ontwikkeld en/of aangepast.

En dit elke dag opnieuw.

Misschien doe jij dat beter, sneller dan ik – ik heb daar best een beetje veel moeite mee. Maar het resultaat is dat ik niet meer de persoon die ik ‘een jaar of wat geleden’ was.

Daarom vind ik  ook niet meer hetzelfde leuk dan een ‘tijdje’ geleden. Omdat het niet meer resoneert met mijn huidige, ‘nu-ik’.

Is dat niet een verrassend mooie compliment aan mijzelf deze groei. Mogelijk had ik teveel, te lang groen gedragen en ontstond uit een teveel, een te kort……

Rood was nodig om in balans te komen.

Het groen hangt nu eenzaam, alleen te hangen in mijn kast. Tijd om op te ruimen.