Kleurenwaaier hoe te gebruiken

 

Kleurenwaaier hoe te gebruiken

Als je bijvoorbeeld een groen kledingstuk wilt kopen, houd dan alle groentinten uit je kleurenwaaier bij het kledingstuk. Vraag jezelf nu af of die kleurtinten zich ‘voegen’ in de kleur van het kledingstuk. Gaan ze in elkaar op? Harmoniëren ze? Maak je zich geen zorgen dat je het misschien niet ziet, als het niet harmonieert, dan zie je dat meteen!

Wat absoluut niet aan te raden is? Dat is met 1 kleur uit je kleurenwaaier gaan op zoek naar een top in die prachtige kleur. Dat gaat je in 95% van de gevallen niet lukken. Misschien wel niet in 98%! De kans dat je exact dezelfde kleur vindt is maar heel klein.

 

Herken jij je kleurtype?

Wat zijn de sleutelwoorden van jouw kleurtype / kleurbeeld? Benoem deze zodat jij goed jouw kleurtinten weet, herkent als je gaat winkelen! De verkoopster adviseert, echter jij bepaalt.

  • licht midden donker
  • helder – midden – gedempt
  • koel of warm of beide?

Een blauw jasje kopen, houd dan de blauwe tinten uit kleurenwaaier/kleurenpalet bij het jasje. Lopen al deze blauwe kleurtinten min of meer in elkaar over? Zo ja, dan is het een prima kleur.

NB: een kleurenanalyse is geen wet, gebod – het is een advies – een ruimte om in te spelen.

Bij een kledingstuk met een meerkleurig dessin ga je in principe op dezelfde manier te werk. Kijk naar de overheersende kleur en ga daarvan uit. Bestaat het kledingstuk dat je wilt kopen alleen uit groene en blauwe tinten, kijk dan eerst naar de groene en daarna naar de blauwe tinten.

 

‘Met kleur maak je niet alleen een omgeving, je ontmoet een wereld’.

 

Kleurenwaaier hoe te gebruiken

Kleurenwaaier kleurtypeWinkelenKleren maken de man, kleuren de mens’!

  • Koop de beste kwaliteit kleding te kopen die jij je kunt permitteren. Dit geldt zeker voor de basisstukken.
  • Kies niet alleen kledingstukken die een ‘setje’ vormen of die goed met één ander kledingstuk combineren.
  • Gewenste situatie: elk kledingstuk met 3 outfits te combineren.