Pantone-kleuren voorjaar 2020

 

Pantone-kleuren voorjaar 2020

 
Zoals elk seizoen, analyseerde Pantone de paletten van de catwalks tijdens Fashion Week in New York Londen voor de kleurentrends voor Lente/Zomer 2020. Er zijn 31 nieuwe Pantone-kleuren voor het voorjaar van 2020, met één blauwe tint die zowel bij NYFW als LFW als een trend optrad.

 

Pantone-kleuren voorjaar 2020

Er zijn veel heldere en levendige kleuren die bijzonder geschikt zijn voor de lente en zomer. Echter voor de liefhebbers van neutrale en aardetinten zijn er ook een paar witte, grijze en tans te vinden die zeker op hun goedkeuring kunnen rekenen. De meeste kleuren die Pantone samenstelde voor de lente van 2020 zitten in de rode en blauwe kleurfamilies. Er zijn ook een paar uitschieters met delicate pastelkleuren en knalkleuren.

Evenals voorgaande jaren heeft Pantone twee paletten samengesteld, trendkleuren voor New York en een palet met trendkleuren voor Londen. Dit laatste wordt in Europa toegepast.
Leatrice Eiseman, Executive Director van Pantone, beschrijft het trend kleurenpalet van London Fashion Week als sterk en levendig, met optimisme. Zij zag dit ook bij New York Fashion Week, echter iets meer provocerend dan traditioneel. Dit komt waarschijnlijk door de intense levendigheid van sommige kleuren en complexe secundaire en tertiaire kleuren.  Dit zijn de kleurentrends voor de lente van 2020 die de London Fashion Week zo fascinerend maakten.

Pantone-kleuren voorjaar 2020 Fiery Red 

Rood is een essentieel onderdeel van elke modeweek, dus werden er ook dit keer een aantal prachtige creaties in vurig rood op de catwalks getoond.

Dit dynamische rood is een van de meest levendige Pantone kleuren voor voorjaar 2020 die uit de London Fashion Week komen. Pantone beschrijft het als een kleur die warmte uitstraalt en onmogelijk te negeren is. Het is een echte statement-kleur, die we kunnen verwachten te zien voor sexy avondjurken en bij veel accessoires. Fiery Red zal zeker door veel vrouwen in hun garderobe worden opgenomen.

Flame Orange 

Deze rijke oranje kleur deed het team van Pantone denken aan stralende zonsondergangen. Het is het soort oranje dat krachtig toont, maar niet overweldigend is, en net zo goed kan worden gecombineerd met complementaire blauwen als met andere seizoensgebonden warme kleuren.

Heritage Blue 

Deze hemelsblauwe kleur was dominant aanwezig op de catwalks. Deze blauwe kleur slaagt erin zowel levendig als stabiel te zijn. Dit komt omdat het een betrouwbare en traditionele kleur is die altijd goed is. Een tijdloze kleur.

Blush Beauty 

Blush Beauty is een warm en aantrekkelijk koraal dat door zijn helderheid opvallend is wanneer als unikleur gedragen. Dit is een van de meer vrouwelijke lente 2020-kleuren die uit de London Fashion Week komen.  Wordt door Pantone beschreven als een kleur die je omhelst en verwarmt.

Tanager Turquoise 

Tanager Turquoise is een natuurlijke kleur voor het warmere seizoen. Hij is blauw genoeg om de verkoelende effecten van de oceaan te hebben, maar ook groen genoeg om de levendigheid van de plantenwereld op te roepen. Koel maar levendig. Tanager Turquoise is zowel rustgevend als energiek.


Classic Blue 

Classic Blue is een kleur met onbeperkte mogelijkheden die na het tonen zowel in New York als Londen getipt werd als dé kleur voor lente 2020. Het is een verzadigd blauw dat geschikt is voor casual streetwear, glamoureuze avondkleding en alles daar tussenin. Pantone gaat zelfs zo ver dat zij het een ‘ruim vertegenwoordigde kleur’ noemen.


Beetroot Purple

Pantone-kleuren voorjaar 2020

Niet veel mensen zullen zich realiseren hoe helder van kleur het sap is dat een rode biet produceert. Deze waanzinnige fuchsia is een van de meest memorabele kleurtrends voor de zomer van 2020! Dit dankzij de pittige intensiteit.

Deze shockerende fuchsia kleur is de krachtigste Pantone lente 2020-kleurentrend uit LFW. Het is het soort kleur die je kunt verwachten van een heerlijke en romige bietensoep. Op zichzelf is hij enigszins verrassend. In combinatie met enkele van de meer gedempte kleuren die we dit seizoen zien, is het een geweldige match.


Storm 

Dit diepe groen is boeiend in zijn koelte. Het is een echte ‘juweel’ kleur die met zijn luxueuze verzadiging doet denken aan aventurijn. Deze prachtige groene kleur is verfijnd en elegan.  Zeker een van de meer volwassen kleuren van het seizoen.

      
Yellow Iris 

Yellow Iris is een zeer zacht geel, dat bijna naar groen neigt. Het is een frisse gele toon die tegelijkertijd vrolijk en kalm is.
Deze zachte gele kleur is net geen pastel. Pantone beschrijft Yellow Iris als optimistisch en opvallend. Deze kleur is uitermate geschikt voor de lente en zomer.  Yellow geel is luchtig:  prachtig zal combineren met enkele van de meer levendige warme kleuren van het palet.

Pantone-kleuren voorjaar 2020 Rose Brown 

Deze prachtige bordeauxrode kleur voegde veel diepte toe aan de catwalks in Londen. Net als een goede wijn heeft deze kleur een verrijkend warm effect. Met de soliditeit die je niet krijgt van alcohol. Het is een koelere kleur die bijna naar paars neigt. Een bruine kleur die allesbehalve neutraal is. Bijzonder geschikt voor ingetogen formele jurken.

Blossom 

Delicaat, zacht en vrouwelijk, Blossom was een van de meisjesachtigste kleuren die in de kleurentrends voor de lente van 2020 opdook. Hoewel hij als unikleur gedragen erg romantisch lijkt, werd hij bij de shows in Londen gebruikt voor een aantal geweldige casual kledingstukken.

Bossa Nova

Bossa Nova is een diep bruinrood met een neutrale ondertoon. Pantone ziet het als opwekkende en suggestieve kleur, maar het aardse gevoel doet hem toch serieus overkomen. Het is een van die lente/zomer 2020-kleurentrends die het hele jaar door kunnen worden gedragen.


Classics

En naast de trendkleuren ook een viertal wat rustiger klassieke kleuren, die zich overigens heel mooi laten combineren met de andere trendkleuren.

Cuban Sand

Pantone-kleuren voorjaar 2020

Cuban Sand vormt een zachte maar toch verfijnde basiskleur die goed past bij lichte jurken. Professionele neutrale kleuren en met op de jaren 70 geïnspireerde kleding. Het was een van de lente 2020 kleurentrends in Londen. Goed draagbaar.


Blueberry 

Dit rijke nachtblauw wordt beschouwd als een van de basiskleuren van de Pantone kleurentrends voor  voorjaar 2020. Het wordt gekarakteriseerd als mysterieus en tot nadenken stemmend. Ondanks de naam heeft Blueberry niet veel paars in zich. In plaats daarvan is het een serieuze nuance, hoewel meer verzadigd dan de gemiddelde neutrale kleur.


Blanc de Blanc

Deze kleur is een soepel, subtiel wit dat net zo goed past bij de koele lente 2020 kleuren als bij de warme. Het is zacht en makkelijk voor de lichtere kleding.

Oyster Mushroom

Oyster Mushroom is een geweldig toepasbare neutrale kleur, omdat hij zowel kracht als rust uitstraalt. Het is een prachtige kleur voor de professionele garderobe, maar zoals sommige ontwerpers lieten zien ook voor kleding met een meer luxe uitstraling.

 
bron P.I.P./professional image partner

Pantone-kleuren voorjaar 2020