kleur en mens kledingkleuren

kleur en mens

Alle kleuren van de regenboog…voor de  kleur en mens = kledingkleuren

Dat kleuren onze gemoedstoestand beïnvloeden is een algemeen gegeven Niet heel gek dus dat de kledingkleuren ook een grote rol kunnen spelen in hoe we ons gedurende de dag voelen.

De psychologie van kleur

Kleur, psychologie en communicatie zijn nauwlettend met elkaar verbonden. Met elke kleur en kleurencombinatie hebben mensen een ander soort associatie en elke kleur kan dus ook een andere emotie oproepen. De combinatie van geel en blauw (IkeaLidlZeeman) wordt bijvoorbeeld geassocieerd met goedkoop, een roodgekleurde omgeving kan zorgen voor agressie en het gebruik van bepaalde kleuren ons koopgedrag onbewust beïnvloeden. Kleuren vertellen dus een verhaal op zichzelf.

Kleur is een trilling of golflengte. Zo neemt het oppervlak van een rode aardbei de meeste korte golflengtes (blauwe, groene, gele, violette en oranje) in zich op, waardoor de meest lange golflengtes (rood) naar ons terug weerkaatst worden. We zien dus juist de kleuren die het object niet in zich opneemt.

Wil jij nou vandaag een bepaald gevoel bereiken, zorg dan dat je je kleedt in de kleuren die hiervoor kunnen zorgen; jij kleur en mens!

Rood Fysieke energie, spontaniteit, passie

Violet Intuïtie, verbeeldingskracht, meditatie

Blauw Kalmte, eerlijkheid, toewijding

Groen Balans, harmonie, communicatie, natuur

Geel Blijheid, intelligentie, creativiteit

Oranje Creativiteit, optimisme, enthousiasme

 

Bron https://www.nsmbl.nl/fashion/

#kleurenkleding #kledingkleuren #taalvankleding #kleurenwaaier #kleurenmens